En vy över havet.

ANNORLUNDA Konferens på västkusten

Välj en avskild och helt unik plats för ert nästa möte! På Väderöarna har ni havet utanför dörren och en fantastisk miljö att inspireras av, vilket vi lovar ger er en annorlunda konferens på västkusten. Ca 1,5h med bil från Göteborg och ca 2h från Oslo till vår båtbrygga i Hamburgsund.

  • groups Upp till 35 personer
  • meeting_room 2 mötesrum
  • workspaces 3 grupprum
  • other_houses Övernattning (dubbelrum och enkelrum)
img_2946

DAGKONFERENS

directions_boat
Transport
meeting_room
Lokal
restaurant
Lunch mm
emoji_food_beverage
Fika

Välj en avskild och helt unik plats för ert nästa möte! På Väderöarna har ni havet utanför dörren och en fantastisk miljö att inspireras av.

Från 873kr /pers
img_2989

KONFERENS MED ÖVERNATTNING

directions_boat
Transport
meeting_room
Lokal
house
Logi
restaurant
Lunch mm
emoji_food_beverage
Fika
hot_tub
Bad/batsu

Stanna över dagen eller boka ett paket med övernattning. För våra nattgäster ingår möjlighet till bad i bastu, badtunnor eller salt hav. På kvällen serveras en välsmakande middag från vår à la carte-meny.

Från 2 240 kr /pers

SPÄNNANDE AKTIVITETER FÖR DIN KONFERENS PÅ VÄSTKUSTEN

Utöver våra grundpaket går det självklart att välja till en rad olika aktiviteter till din konferens.

Ibland kan det vara skönt att bryta konferenssittningen och istället ge sig ut på spännande aktiviteter. Här är det bara din fantasi, och till viss del vädret, som sätter gränser.

Vi kan ordna allt från GPS-orientering till dykning i ett av Sveriges bästa dykvatten. Hummerfiske, kräftfiske, makrillsfiske och kajakpaddling står också på menyn.

  • check Häftig upplevelse
  • check Konferens i Bohuslän
  • check Udda upplevelser i Sverige

Våra populära aktiviteter

img_4858

HUMMERFISKE

Första måndagen efter 20 september startar hummerfisket, och vattnet mellan fastlandet och Väderöarna fylls med små bollar där varje boll representerar en tina.

Självklart lägger vi ut våra egna, och ni är varmt välkomna ombord för att dra era egna humrar. Krabba är en vanlig bifångst och den kokar vi så snart vi kommit till land för att äta på bryggan med något gott att dricka.

Pris från 795 kr/pers

buqbh

KRÄFTFISKE

ölj med oss ut på havet för att fiska något av det godaste man kan äta!

På eftermiddagen lämnar vi Väderöarna för att dra kräftlänkar, där 10 burar sitter sammanlänkade. Kräftorna finner vi oftast på ca 60 meters djup så det är några meter lina som ska upp… Ni får sedan hjälpa till att agna burarna med nytt bete och sedan kasta i dem i havet.

Pris från 595 kr/pers

raagstuten

VÄDERÖTUR

Passa på att åka med på en båttur i en av världens vackraste skärgårdar – vi börjar att åka ner till Hamnerö, sedan vidare och runt Väderöbod där den vackra röda fyren visar sig från sin bästa sida – vidare runt Storön som avslut.

Har vi tur kommer vi även få se sälar.

Pris från 250 kr/pers

Vanliga frågor
HUR LÅNG TID TAR RESAN UT?

Normalt sett tar resan direkt från Hamburgsund ca 35 – 40 minuter, går båten via Fjällbacka tar det ca en timme. Från Fjällbacka ut till Väderöarna tar det också ca 40 minuter, så den sammanlagda tiden Hamburgsund – Fjällbacka – Väderöarna är ungefär en timme.

HAR NI ÖPPET ÅRET OM?

Ja! Vi har öppet året om! Under lågsäsongen har vi bemannat när vi har bokningar så ring oss gärna.

VAR GÅR BÅTARNA IFRÅN?

De går normalt sett från Hamburgsund, strax till vänster om linfärjan över till Hamburgö. Under högsäsongen går de på regelbundna turer från Fjällbacka och Hamburgsund. Vi kan även hämta i Fjällbacka under lågsäsong om ni säger till i god tid. Önskar ni åka från andra ställen hjälper vi er gärna under lågsäsong, men under sommaren när båtarna går på regelbunden turlista har vi svårt att hinna med extra stopp.

GÅR BÅTARNA UT I ALLA VÄDER?

Ja, våra katamaranbåtar är byggda i England, Southampton och de klarar av vindar över 30 sekundmeter, det tar bara lite längre tid att komma ut.

KAN MAN KOMMA IN I LOTSUTKIKEN?

Lotsutkiken drivs av en ideell förening. De bemannar så gott som dagligen under högsäsong och mer sporadiskt under lågsäsong. När de är på plats hissas en flagga som syns tydligt från restaurangen. Ni kan då komma in i tornet och även klättra hela vägen upp för en 360-graders utkik över Väderöarna. Det finns ett schema där ni i förväg kan gå in och se hur deras bemanning ser ut, samt läsa mer om det arbete föreningen gör. Den länken hittar du här. Bli gärna lotsvärd!

KAN MAN ÅKA UT MED EGEN BÅT?

Absolut, vi har en gästhamn med plats för 25 – 30 båtar men vi tar inte reservationer i gästhamnen. När vädret är bra och vindarna ligger från rätt håll finns det många bra naturhamnar runt ön. På västra sidan ligger Strömsund, där finns det bra skydd och förtöjningsmöjligheter.

HUR MÅNGA HOTELLRUM HAR NI?

Vi har 22 hotellrum & 53 bäddar.

VAR KAN MAN PARKERA?

Titta på länken här, då finner du en karta över parkeringar i Tanums kommun.

Thanks for a great stay with so many nice experiences all the way from the boat transport to the tasty food and drinks in your lovely and authentic facilities! Will definitely be back and revisit your beautiful island!
Bjarne Hultquist
Tack för ett mycket fint arrangemang på Väderöarna! Allt fungerade jättebra! Födelsedagsbarnet Christer blev firat ordentligt av oss alla och gästerna var mycket nöjda! Er kock är mycket duktig och Fredrik tog väl hand om oss! Tack för allt engagemang med bokningen från dig och Anna att få till helgen till en minnesvärd sådan.
Judy
Hej, vår vistelse får högsta betyg. Mat, service, badtunna, bastu, rum mm . Dessutom hade vi tur med ett underbart väder. Vi kommer med all säkerhet komma tillbaka och delger vistelsen till våra vänner. Tack för en så mysig vistelse. Mvh Kicki ( med mina 7 vänninor) Skickat från min iPhone
Kicki med 7 väninnor
Fantastiskt! Förutom läget mitt i havet så var det lyx att få god mat -10 fyrar av fem möjliga…. Tack Kocken! Och Tack Fiskaren som visade oss hur man fiskar havskräftor. Extra krydda var ju Bernersennenhunden Vanja. Fint och fräscht rum med vidunderlig utsikt. Vädrets makter var med oss. Och att se Tobisgrisslor..
Helén
Tack så hjärtligt från oss för vistelsen Vi firade vår bröllopsdag ute på Väderöarna och Wärdshuset!! Vilket mottagande, vilken service, idyll och fantastisk mat, champagne, personal och boende! Kan inte bli bättre!! Vi reser mycket och bor ofta på 4-5☆ hotell Det vi fick ute på Wärdshuset överträffade många av de boendena Så riktigt hög klass framförallt på personal och service!! Värt så oerhört mycket för oss
Torkel & Anna
Dear team at Väderöarna, thank you so much for our pleasant stay! We were on the island last week-end and enoyed every minute. Everyone was so friendly, the food was exceptionnally good, the rooms were beatutiful – nothing more we could have asked for! All the best to the whole team! We will be recommending a stay with you and are looking forward to coming again!
Leslie & Frank
Hej! Vi var ett sällskap på 14 personer som trots att den första dagen innehöll en massa regn och den andra dagen innehöll en massa blåst så var alla supernöjda. Inga brister att notera. Fantastiskt trevlig och personal, och vilken mat! Superb!!!! Hälsningar! Johan
Johan
Everything was perfect! Thank you, all! Knut
Knut
Hej! Vi har haft en mycket trevlig helg på Väderöarna, inte minst gott väder! God mat, trevligt bemötande av alla! Vi kände oss som ”hemma”! Det enda vi saknade var hårt bröd till frukosten!! Vi kommer tillbaks! Familjen Morgardt, (11 personer)
Mogart
Som dere skjønner hadde vi en fantstisk opplevele og den avslappete holdning kombinert med et stramt opplegg passet oss veldig bra.
konferensgäst i oktober 2023
Carl
Helt underbar vistelse i trevlig miljö o med riktigt bra mat o service inriktad personaler 👍 Kommer gärna tillbaka till
gäst 2 november 2023
Stefan

En inspirerande mötesplats

Våra konferensfaciliteter på Väderöarna är utrustade med allt som behövs för en produktiv och givande arbetsdag. Från modern teknik till bekväma mötesutrymmen, anpassar vi oss efter dina behov för att säkerställa att din konferens i Bohuslän blir så framgångsrik som möjligt. Men det som verkligen skiljer oss från mängden är den betagande utsikten och den lugna atmosfären som omger öarna. Det är en plats där idéer kan flöda fritt och nya visioner kan ta form.

Boende i harmoni med naturen

Vårt boende är lika unikt som vår plats. Från charmiga stugor till bekväma hotellrum, erbjuder vi ett urval av boenden som kompletterar den natursköna omgivningen och ger dina deltagare en välbehövlig vila efter en dag fylld av aktiviteter och nya intryck.