Område väderöarna

Boende

Upplev ett annorlunda boende på västkusten. Oavsett om du vill koppla av eller ha en vistelse fylld med upplevelser, så är Väderöarna platsen för dig. Här kan du hyra rum eller en hel stuga i en fantastisk miljö omgiven av Kosterhavet och de Bohuslänska klipporna.

  • calendar_month Öppet året runt
  • wifi Gratis wifi

Välkommen till Väderöarna – en unik upplevelse!

Att bo på Väderöarna är inte bara en vistelse, det är en oförglömlig upplevelse som förbinder dig med naturen och det unika kustlandskapet. Oavsett om du väljer att bo i ett rum eller hyra en hel stuga, får du uppleva närhet till den omgivande skärgårdens skönhet och dess historia. Här får du vakna upp till ljudet av vågorna som slår mot klipporna och somna till en fantastisk solnedgång. Den friska havsbrisen och öns historia tar dig till en sagovärld, fylld med intryck!

Boende på Västkusten: Våra olika rumstyper

Hos oss kan du hyra olika typer av rum, vi har 22 rum som du kan välja mellan. Oavsett vilket rum du väljer får du en fantastisk utsikt över havet och klipporna som omger hela ön.

Tvåbäddsrum m badrum 2

TVÅBÄDDSRUM

house
16 – 24 m2
group
Max 2 pers
sound_detection_dog_barking
Djurvänlig
wifi
Wifi

2-bäddsrum med delad dusch & toalett eller egen

Från 1 995 kr/pers
Trebäddsrum 1

TREBÄDDSRUM

house
16 – 24 m2
group
Max 3 pers
wifi
Wifi
bathroom
Delad wc

3 bäddsrum med delat badrum

Från 1 995 kr/pers
Fyrbäddsrum 1

FYRBÄDDSRUM

house
16 – 24 m2
group
Max 4 pers
family_restroom
Familj
chair
Stol
wifi
Wifi

4 bäddsrum med delat badrum eller eget badrum

Från 1 995 kr/pers

Hyr en av våra unika stugor med havet som närmsta granne

Under perioden 19/6 – 20/8 hyr vi ut våra nyrenoverade hus.
Hos oss en bit utanför Fjällbacka, erbjuder vi ett unikt och annorlunda boende. I våra charmiga stugor får du en rustik upplevelse, där du kan känna historiens vingslag från Lotsarnas tid på ön, samtidigt som du får njuta av modern bekvämlighet. Här kan du verkligen koppla av och ta in den lugna atmosfären, långt bort från stadens stress.

röda hus
ed6b8a69-5a42-4165-845a-865deaec8967

Hyra hus

Tillgänglig under 19/6 – 20/8
Från 3 000 kr/natt
house 3 sovrum
bathroom Dusch
kitchen Fullutrustat kök
microwave Micro

Varje hus har 3 sovrum, varav 2 rum är 2-bäddsrum och 1 rum är 4-bäddsrum, fullutrustat kök, samt 3 badrum.

Perfekt för

Pris

 3 000 kr /natt

17 500 kr /vecka

Båttransfer från Hamburgsund 450kr p.p t/r
Läs mer om båttransfer

Värdshuset gör slutstäd och en avgift på 1.500kr tillkommer.

Boka STUGA idag

Kontakta oss genom att fylla i formuläret här för mer information om lediga datum.

Kontakta oss för att boka stuga

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Vanliga frågor
HUR LÅNG TID TAR RESAN UT?

Normalt sett tar resan direkt från Hamburgsund ca 35 – 40 minuter, går båten via Fjällbacka tar det ca en timme. Från Fjällbacka ut till Väderöarna tar det också ca 40 minuter, så den sammanlagda tiden Hamburgsund – Fjällbacka – Väderöarna är ungefär en timme.

HAR NI ÖPPET ÅRET OM?

Ja! Vi har öppet året om! Under lågsäsongen har vi bemannat när vi har bokningar så ring oss gärna.

VAR GÅR BÅTARNA IFRÅN?

De går normalt sett från Hamburgsund, strax till vänster om linfärjan över till Hamburgö. Under högsäsongen går de på regelbundna turer från Fjällbacka och Hamburgsund. Vi kan även hämta i Fjällbacka under lågsäsong om ni säger till i god tid. Önskar ni åka från andra ställen hjälper vi er gärna under lågsäsong, men under sommaren när båtarna går på regelbunden turlista har vi svårt att hinna med extra stopp.

GÅR BÅTARNA UT I ALLA VÄDER?

Ja, våra katamaranbåtar är byggda i England, Southampton och de klarar av vindar över 30 sekundmeter, det tar bara lite längre tid att komma ut.

KAN MAN KOMMA IN I LOTSUTKIKEN?

Lotsutkiken drivs av en ideell förening. De bemannar så gott som dagligen under högsäsong och mer sporadiskt under lågsäsong. När de är på plats hissas en flagga som syns tydligt från restaurangen. Ni kan då komma in i tornet och även klättra hela vägen upp för en 360-graders utkik över Väderöarna. Det finns ett schema där ni i förväg kan gå in och se hur deras bemanning ser ut, samt läsa mer om det arbete föreningen gör. Den länken hittar du här. Bli gärna lotsvärd!

KAN MAN ÅKA UT MED EGEN BÅT?

Absolut, vi har en gästhamn med plats för 25 – 30 båtar men vi tar inte reservationer i gästhamnen. När vädret är bra och vindarna ligger från rätt håll finns det många bra naturhamnar runt ön. På västra sidan ligger Strömsund, där finns det bra skydd och förtöjningsmöjligheter.

HUR MÅNGA HOTELLRUM HAR NI?

Vi har 22 hotellrum & 53 bäddar.

VAR KAN MAN PARKERA?

Titta på länken här, då finner du en karta över parkeringar i Tanums kommun.

Thanks for a great stay with so many nice experiences all the way from the boat transport to the tasty food and drinks in your lovely and authentic facilities! Will definitely be back and revisit your beautiful island!
Bjarne Hultquist
Tack för ett mycket fint arrangemang på Väderöarna! Allt fungerade jättebra! Födelsedagsbarnet Christer blev firat ordentligt av oss alla och gästerna var mycket nöjda! Er kock är mycket duktig och Fredrik tog väl hand om oss! Tack för allt engagemang med bokningen från dig och Anna att få till helgen till en minnesvärd sådan.
Judy
Hej, vår vistelse får högsta betyg. Mat, service, badtunna, bastu, rum mm . Dessutom hade vi tur med ett underbart väder. Vi kommer med all säkerhet komma tillbaka och delger vistelsen till våra vänner. Tack för en så mysig vistelse. Mvh Kicki ( med mina 7 vänninor) Skickat från min iPhone
Kicki med 7 väninnor
Fantastiskt! Förutom läget mitt i havet så var det lyx att få god mat -10 fyrar av fem möjliga…. Tack Kocken! Och Tack Fiskaren som visade oss hur man fiskar havskräftor. Extra krydda var ju Bernersennenhunden Vanja. Fint och fräscht rum med vidunderlig utsikt. Vädrets makter var med oss. Och att se Tobisgrisslor..
Helén
Tack så hjärtligt från oss för vistelsen Vi firade vår bröllopsdag ute på Väderöarna och Wärdshuset!! Vilket mottagande, vilken service, idyll och fantastisk mat, champagne, personal och boende! Kan inte bli bättre!! Vi reser mycket och bor ofta på 4-5☆ hotell Det vi fick ute på Wärdshuset överträffade många av de boendena Så riktigt hög klass framförallt på personal och service!! Värt så oerhört mycket för oss
Torkel & Anna
Dear team at Väderöarna, thank you so much for our pleasant stay! We were on the island last week-end and enoyed every minute. Everyone was so friendly, the food was exceptionnally good, the rooms were beatutiful – nothing more we could have asked for! All the best to the whole team! We will be recommending a stay with you and are looking forward to coming again!
Leslie & Frank
Hej! Vi var ett sällskap på 14 personer som trots att den första dagen innehöll en massa regn och den andra dagen innehöll en massa blåst så var alla supernöjda. Inga brister att notera. Fantastiskt trevlig och personal, och vilken mat! Superb!!!! Hälsningar! Johan
Johan
Everything was perfect! Thank you, all! Knut
Knut
Hej! Vi har haft en mycket trevlig helg på Väderöarna, inte minst gott väder! God mat, trevligt bemötande av alla! Vi kände oss som ”hemma”! Det enda vi saknade var hårt bröd till frukosten!! Vi kommer tillbaks! Familjen Morgardt, (11 personer)
Mogart
Som dere skjønner hadde vi en fantstisk opplevele og den avslappete holdning kombinert med et stramt opplegg passet oss veldig bra.
konferensgäst i oktober 2023
Carl
Helt underbar vistelse i trevlig miljö o med riktigt bra mat o service inriktad personaler 👍 Kommer gärna tillbaka till
gäst 2 november 2023
Stefan