en

Några vanliga frågor

Har ni öppet året om?

Ja! Vi har öppet året om! Under lågsäsongen har vi bemannat när vi har bokningar så ring oss gärna.

Går båtarna ut i alla väder?

Ja, våra catamaranbåtar är specialbyggda i England och de klarar av vindar upp till 30 sekundmeter, det tar bara lite längre tid att komma ut.

Vart går båtarna ifrån?

De går normalt sett från Hamburgsund, strax till vänster om linfärjan över till Hamburgö. Under högsäsongen går de på regelbundna turer från Fjällbacka och Hamburgsund. Vi kan även hämta i Fjällbacka under lågsäsong om ni säger till i god tid. Önskar ni åka från andra ställen hjälper vi er gärna under lågsäsong, men under sommaren när båtarna går på regelbunden turlista har vi svårt att hinna med extra stopp.

Hur lång tid tar resan ut?

Normalt sett tar resan direkt från Hamburgsund ca 35 - 40 minuter, går båten via Fjällbacka tar det ca en timme. Från Fjällbacka ut till Väderöarna tar det också ca 40 minuter, så den sammanlagda tiden Hamburgsund - Fjällbacka - Väderöarna är ungefär en timme.

Vart kan man parkera?

Titta på länken här, då finner du en karta över parkeringar i Tanums kommun.

Kan man åka ut med egen båt?

Absolut, vi har en gästhamn med plats för 25 - 30 båtar men vi tar inte reservationer i gästhamnen. När vädret är bra och vindarna ligger från rätt håll finns det många bra naturhamnar runt ön. På västra sidan ligger Strömsund, där finns det bra skydd och förtöjningsmöjligheter.

Kan man komma in i lotsutkiken?

Lotsutkiken drivs av en ideell förening. De bemannar så gott som dagligen under högsäsong och mer sporadiskt under lågsäsong. När de är på plats hissas en flagga som syns tydligt från restaurangen. Ni kan då komma in i tornet och även klättra hela vägen upp för en 360-graders utkik över Väderöarna. Det finns ett schema där ni i förväg kan gå in och se hur deras bemanning ser ut, samt läsa mer om det arbete föreningen gör. Den länken hittar du här. Bli gärna lotsvärd!