Tfn: +46 (0)525-320 01 | info@vaderoarna.com | Boka online | Bordsbokning: +46 (0)525 320 06

flyg.jpg

Väderöarna. En utpost i väst.

Väderöarna är en egen ögrupp, långt ute i havet, utanför Fjällbacka i Bohuslän. Här, på de karga och otillgängliga öarna, bodde förr de mest erfarna och skickligaste lotsarna med sina familjer. Hit ut tar vi gäster med våra egna, stadiga båtar.

I de gamla lotsfamiljernas varsamt renoverade hus bedrivs idag Väderöarnas Värdshus. Vi kan berätta många historier och skrönor från förr i världen om det tuffa livet på Väderöarna.

Detta är en annorlunda mötesplats dit man kommer för att vila, umgås, vara sig själv. Kanske arbeta, konferera eller bara inspireras av miljön. Vi serverar god mat, med tonvikt på havets läckerheter.

Läs mer om Väderöarna, klicka här för att ladda ner folder (pdf).

Besök ditt kungarike
Norra Väderöarna och Väderöbod ägs av staten genom Statens fastighetsverk (SFV). SFV:s uppdrag är att bevara och utveckla statligt ägda kulturhistoriska fastigheter. Läs mer om Väderöarna på SFV:s hemsida: www.sfv.se

Gästhamn
Gästhamnen på Väderöarna är ett populärt mål för fritidsbåtar och ett måste för många under sommaren. På norska sajten havna.com finns sjökort över gästhamnen samt länk till ett youtube-klipp som visar hur inseglingen går till. Väderöarna på havna.com